Vaša pisma: Novalićevo pismo je bezobrazno i uvredljivo za penzionere!

2
867

Ostadoh jučer zaprepašrena kad u poštanskom sandučetu nadjoh dva pisma (mužu i meni) poslata prekjuče iz Sarajeva. Zamislite, dan poslije stigla posta, kako ekspeditivno! Iznad imena piše: “DIREKTNA POŠTA” i to ni manje ni više vec od federalnog premijera Fadila Novalica! (U očito predizbornom pismu penzionerima navodi kako su penzije povećane maltene zahvaljujući njemu – op.r.). Pa zar TO zaslužuje da se glasa za njega???

Prije nego sam pogledala u poštansko sanduče, muž kaže da je natjerao poštara da uzme natrag sve koverte sa imenima ljudi koji NE stanuju u našem ulazu, jadničak, htio se što prije riješeti ovog glupog tereta…

Slobodno napišite moje ime, e baš j skandal i to teški. I treba mu složiti krivičnu prijavu (iako ni ovaj nije ništa bolji, ali bar je objavljeno). Koji neviđeni bezobrazluk! Uvreda za penzionere!

Nadam se da će zbog ovoga izazvati kontra očekivanja i da će protiv okrenuti i one građane koji su mislili glasati za Novalića i njegovu stranku (čak niti ne znam koja je). Ah, biće da sam naivna, zar ne?

A ko mu daje pravo da traži lične podatke građana? Ko daje pravo instituciji PIO da mu ih daje (i to “hitno”)? Ko je platio ovoliko hiljada pošiljki? (Nevenka Garagić, Tuzla)

Download PDF

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here