Vaša pisma: Ko je odgovoran za uništavanje OŽRK Jedinstvo?

0
503

Obraćam se s molbom da ovo moje pismo objavite na portalu Tuzla LIVE, s obzirom da već godinama pratite rad i rezultate u OŽRK Jedinstvu i upućeni ste u dosta stvari oko ovog kluba.

Rukometašice Jedinstva pred utakmicu s Dubicom (Snimio: Miro Petrović)

Već duži period se kolebam da vam napišem ovo pismo, kao bivša igračica Jedinstva i članica Skupštine kluba, a kap koja je prelila čašu da se javim jeste izjava sadašnjeg predsjednika U.O. data novinaru portala poslije utakmice u Grudama.

U ovom pismu nemam namjeru nikoga vrijeđati i omalovažavati, samo želim da postavim par pitanja ljudima koji su odgovorni za trenutno stanje u klubu.

1. Predsjednik Skupštine gosp. Zvjezdan Karadžin

Gosp.Karadžin Vas kao predsjednika Skupštine kluba javno pitam preuzimate li odgovornost za sadašnje stanje u klubu? Nedavno sam na portalima pročitala da ste “podnijeli ostavku” na mjesto predsjednika Skupstine. Pitam Vas kome ste podnijeli ostavku? Vi ste akademski građanin i vrlo dobro znate šta je funkcija koju obavljate u klubu. Da Vas posjetim da ostavku možete dati isključivo na skupštini kluba njenim članovima, koji biraju novog predsjednika. Vi to do danas niste uradili, navodno ste ostavku podnijeli predsjedniku Upravnog odbora što je smiješno s Vaše strane.

Donedavno ste se hvalili i slikali na press konferencijama, dovodili novinare “Slobodne Evrope” i pravili reportaže o najboljem klubu u gradu Tuzla. Hvalili ste se čak i na predizbornim skupovima Vaše stranke prilikom predstavljanja Vašeg CV-a da ste predsjednik naboljeg kluba.

Gdje ste sada? Zašto na zadnju sjednicu Skupštine koju ste odrzali u februaru ove godine niste pozvali ostale članove Skupštine čiji sam član? Vjerovatno Vam se žurilo da imenujete novog predsjednika U.O. i novi Upravni odbor, da im prebacite lopticu iz Vaših ruku, jer Vam je dosta više “traženja para” i rada koji ste obavljali umjesto Upravnog odbora koji zadnju godinu nije radio ništa, a Vi ste te ljude dovodili iz Kalesije, Tuzle, u klub gdje su vršili svoj epp i ličnu promociju, te nestajali u vidu magle.

Zašto ste na zadnjoj sjednici Skupstine, koju ste održali uz pomoć igračica i trenera, bez članova Skupstine između ostalog birali ljude koji uopšte nisu bili prisutni, kao gosp. Mensud Smajić ili vlasnik firme “Joldo”iz Hadžića?

Gosp.Karadžin već duže Vas nema u Mejdanu na utakmicama Jedinstva, zašto? izbjegavate li susret sa ljudima da Vas slučajno ne bi neko pitao za stanje u klubu i jeste li klub iskoristili za ličnu promociju i marketing?

2.Predsjednik Upravnog Odbora gosp. Milenko Tadić

Gosp.Tadiću pitam Vas da li preuzimate odgovornost za trenutno stanje u klubu i nerad Upravnog odbora? U Vašem Upravnom odboru su eminentna imena u gradu Tuzla (gosp. Sadik Džidić, direktor BH Telecoma, gosp. Nedim Hadziefendić, stomatolog, gosp.Damir Bećirović, direktor Ipi akademije, gosp. Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice TK, gosp. Asja Redžić, Grad Tuzla), zašto ne funkcioniše rad? U razgovoru sa jednim gore navedenim članom Upravnog odbora dobila sam informaciju da do danas, od imenovanja Upravnog odbora, niste zakazali sastanak U.O. u skladu sa normativnim aktima, tojest pismenim putem (e-mail ili nekim drugim pisanim tragom). Ako jeste, obznanite javno i pokažite. Znali ste članovima U.O. slati sms ili viber poruke pa nekada čak doći i na radno mjesto i traziti novac za finansiranje kluba. Zasto ako ste nezadovoljni radom U.O. nikada niste sazvali press konferenciju i iznijeli nerad U.O.? Niste, jer Vama je takav sistem odgovarao da radite sami i sve određujete kao da je Vaš privatni klub.

Predsjednik Jedinstva Milenko tadić i trener Danijel Sabljić . Hoće li odgovoriti na teške kritike (Snimio: Miro Petrović)

Gosp. Tadiću klub nije “Vaša prćija”, pa možete sa njim raditi šta hoćete. Objasnite javno zašto su sve igračice poslije prošle sezone napustile klub, zasto su otišle (Vi ih otjerali svojim postupcima) sestre Šumelj koje još studiraju u Tuzli. Je li sestrama Šumelj sve isplaćeno i operacija Martine Šumelj je li plaćena?

Gosp.Tadiću kažete igraju tuzlanska djeca, igrala su i prije tuzlanska djeca: Kušmić, Demirović, Zubčević, Čejvanović itd., ali je bilo rezultata. Ne očekujemo od vas da budete prvaci, ali nismo očekivali da ćete biti ubjedljivo zadnji sa 0 bodova. i Vi pored teškog poraza u Grudama izjavite da ste “ZADOVOLJNI” – čime gosp.Tadiću? Što ste pretrpjeli najteži poraz u historiji Jedinstva? ili ste zadovoljni što uništavate klub, možda je to i bio Vaš posao kada ste došli u klub, možda nekih ljudi iz Grada kojim ne odgovara jako Jedinstvo. Ili ste pak radi Vaše ćerke tu, bitno Vam je da igra, a nije bitan rezultat kluba.

Gosp.Tadić želim da Vas podsjetim, a Vi to sigurno ne znate da ste trenutno na čelu najtrofejnijeg kluba, višestrukog prvaka i osvajača kupa BiH poslije rata u Tuzli, kluba koji je igrao osminu finala EHF kupa, kluba koji je prije par godina u velikoj dvorani Mejdana ugostio grčki PAOK pred 1.500 gledalaca, što danas ne polazi za rukom ni OKK Slobodi.

Šta ste nam spremili za sljedeću polusezonu, čemu se možemo nadati, možda Vašoj ostavci koju ćete uručiti gosp. Karadžinu i izjaviti da je klub mrtav?

3.Trener, gosp. Danijel Sabljić

Gosp. Sabljiću Vas neću pitati preuzimate li odgovornost, Vas pitam imate li imalo moralne odgovornosti da podnesete javnu ostavku, a razloga imate na pretek?

Prilikom preuzimanja ekipe u januaru zatekli ste ekipu iz jesenje polusezone koja je osvojila 12 bodova. Dodatno je ekipa pojačana dolaskom Dejane Kulić iz ŽRK Hadžići, tako da ste imali jos jaču ekipu za 25%, nego predhodnu pol. sezonu. Vi ste u 11 kola proljetnog djela uspjeli samo pobjediti ekipu Ilidže i osvojiti 3 boda u čitavoj proljetnoj polusezoni. Takođe ste upisali jednu pobjedu u Kupu u nebitnoj utakmici protiv Hadžića.

Vi ste gosp.Sabljicu u ovoj godini u 22 utakmice Premijer lige osvojili 3 boda i po Vašim reakcijama Vi ste zadovoljni i šutite. Smatrate li se direktno odgovornim za poraze od Zrinjskog i Dubice (i tamo igraju djeca) svojim vođenjem ekipe. Samouvjereno ste izjavili u Jutarnjem programu RTV 7 da ćete pobijediti Dubicu, a Vi izgubite 13 razlike! Znate li da cete ostati zapisani u historiji kluba kao do sada najneuspješniji trener? Zašto ste dozvolili da Vam predsjednik raspusti prošlogodisnju ekipu i ostavi Vas sa djecom, pitate li se Vi išta kao terner? Ili ste klovn i marioneta predsjednika gosp.Tadića? S obzirom da ste istjerani iz RK Slobode, Vama je izgleda fino u Jedinstvu i za sitan novac gubite Vaš sportski ugled koji ste imali u ovom gradu.

Na kraju bih prozvala i bivši upravni odbor (Nermin Čolić, Ahmed Srabović, Denis Merdanović, Amir Piralić) koji ovo posmatraju nijemo, je li im žao da se ovako uništava ono što su oni gradili 5 godina, davali svoj novac, koristili svoja poznanstva i prijateljstva za dobrobit kluba.

Prozvala bih i bivšeg direktora kluba i trenera Elmira Grabčanovica koji sve nijemo posmatra i ne oglašava se. ili mu je sada pak ljepše u RK Slobodi.

Lijep pozdrav, G.S. bivša Labudica i članica Skupštine OŽRK Jedinstvo (Identitet autora pisma poznat Redakciji)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here