Uprava RK Slobode kupuje 100 karata za utakmicu Sloboda-Borac, Vojvodić kupuje 50, Todorović 20

0
490

Navijači Slobode pokrenuli su akciju pomoći FK Slobodi, koja u godini velikog jubileja muku muči s finansijama, što je dovelo do nezapamćeno dugotrajnog štrajka igrača, koji su odbili trenirati i odigrati utakmicu s Cibalijom u Vinkovcima dok im se ne izmire obaveze.

Na društvenim mrežama inicirana je akcija kupovine karata za utakmicu Sloboda – Borac (cijena 10 KM) kako bi se klubu pomoglo i spriječile neželjene posljedice, moguće uz nove obustave rada.

Veliki broj navijača najavio je, barem prema FB objavama, kupovinu jedne ili dvije ulaznice, da bi se napunio Tušanj i prikupila sredstva za funkcionisanje ekipe.

Među prvima se javio reprezentativac BiH, Darko Todorović, koji je, uz malu nagradnu igru, obećao navijačima pokloniti 20 karata.

Javio se i bivši igrač, a sada trener kragujevačkog Radničkog 1923, Darko Vojvodić, koji će preko prijatelja kupiti 50 karata i donirati ih navijačima.

Nisu ostali “gluhi” ni neki klubovi iz porodice RSD Sloboda. Tako je uprava RK Slobode, na inicijativu predsjednika Ismara Šabovića, odlučila kupiti 100 karata, uz geslo “Za Slobodu se ne navija, za Slobodu se živi”.

Večeras se oglasila i uprava Slobode koja je, zajedno s predsjednikom Skupštine kluba, usvojila zaključke za prevazilaženje trenutne situacije, s planom mjera koje treba poduzeti do kraja godine kako bi se osiguralo normalno funkcionisanje kluba, koji uskoro obilježava 100-godišnjicu postojanja i djelovanja.

Utakmica Sloboda – Borac igra se na Tušnju sutra od 20 sati i za očekivati je veliku posjetu i podršku navijača ekipi u “crveno-crnim” dresovima. (tl – Foto: Arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here