Upaljen crveni alarm zbog vrućina, Hrvatska je najopasnije mjesto u Europi

0
309

Crveni alarm upaljen je za cijelu jadransku obalu, od Istre do krajnjeg juga. Crveni alarm upaljen je i za Dalmatinsku zagoru.

Razlog su, naravno, paklene vrućine koje su stigle i u naše krajeve. Štoviše, prema karti Meteoalarma, upravo je hrvatski dio Jadrana danas najopasnije mjesto u Europi jer je crveni meteoalarm samo tu upaljen.

Prema najavi DHMZ-a, temperature bi se danas tijekom dana trebale penjati i do 35 stupnjeva. Sutra bi, prema najavama DHMZ-a, u dijelu Hrvatske trebalo doći do lokalnih pljuskova i grmljavine, ponajprije u Slavoniji, Baranji i Srijemu. No, u Dalmaciji će temperature i sutra biti slične današnjima.

Zaštite se

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdala je preporuke za toplinski val koji pogađa zemlju. Upozoravaju da meteorolozi za danas i nastavak tjedna najavljuju visoke temperature zraka, koje mogu uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi, osobito kod osjetljivih skupina kao što su mala djeca, kronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here