Uočavamo: Sve pobrojaše, osim najvećeg “donatora”

0
1273

Diglo se i staro i mlado da kupnjom ulaznica pomognu oronuloj stogodišnjakinji Slobodi, kako bi protiv Borca bilo prodato što više ulaznica, a sukladno tome, u blagajnu kluba stiglo što više novaca. Da se igračima isplati što je obećano i da ne bi štrajkovali.

Tokom TV prenosa utakmice na BHT komentator sve lijepo nabroja ko je kupio ulaznice, ko je obećao kupiti itd, a jednino nije spomenuo najvećeg kupca – RK Slobodu!?

Naime, uprava RK kupila je i pomogla “starijem bratu” 100 ulaznica, poručivši “Za Slobodu se ne navija, za Slobodu se živi”.

Je li greška komentatora ili klupskih “piarova” što ovaj gest nije spomenut, nebitno je, ali nije ispalo lijepo. Iz više razloga.

Podsjetimo, nogometni klub iz gradskog budžeta dobije najmanje milion maraka, ako ne i više, a za to vrijeme RK Sloboda je ove godine iz istog izvora dobila 10.000 KM i to za organizaciju međunarodnog turnira u povodu jubileja. Obećano je još 15.000, ali pare ne stižu. U prošloj godini rukometaši iz budžeta nisu dobili ni marke.

Neko će reći da je nelogično da klub s malo dobijenog novca iz budžeta pomaže najvećeg troškaliju. Stotinu karata rukometanog kluba košta 1.000 KM ili 10 posto od u ovoj godini dobijenog novca od Grada. A u prošloj sezoni RK Sloboda je bila najsvjetliji sportski primjer Tuzle, računajući sve klubovi, u svim ligama.

Iz RK Slobode nude Gradu pogodbu: za svaku dobijenu marku iz budžeta, mi ćemo osigurati tri! Nema odgovora, nema novaca, a Premijer liga sa 17 klubova i 32 utakmice u sezoni, bez Kupa BiH, dugotrajna je i skupa.

Gradski budžet je nekome majka, a nekome maćeha. Rukometašima svakako maćeha.

Ipak, osjećajući pripadnost porodici RSD Sloboda, Šabović, Bećirović i ostali iz RK kluba, pomogli su nogometaše sa 100 ulaznica, a neko kaže da je bilo razmišljanja da ta pomoć bude mnogo veća.

I kad se sve to zna, nije lijepo što taj gest nije spomenut u prenosu. Ako je TV komentator to propustio, trebali su ljudi iz kluba da ga podsjete. I da tako uzvrate za pažnju najvećem donatoru večerašnje utakmice.

Naša posla reklo bi se! (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here