Ukinuto stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije

0
347

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rano jutros naredio je dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje.

“Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rano jutros, u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o odbrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbjednosnim strukturama, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i dalje prati bezbjednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane, bez obzira gdje žive, navelo je Ministarstvo odbrane.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 29. septembra naredio stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, zato što je ranije tog dana više desetina pripadnika ROSU, naoružanih dugim cevima, upalo na sjever Kosova i bilo raspoređeno u neposrednoj blizini jezera Gazivode. (Tanjug)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here