UKC Tuzla uspostavio saradnju sa beogradskom Univerzitetskom dječijom klinikom Tiršova

0
571

Univerzitetski klinički centar Tuzla posjetila je delegacija iz Univerzitetske dečje klinike Tiršova iz Beograda.

U sastavu delegacije su bili prof. dr. Slobodan Ilić, načelnik Službe za dječiju kardiohirurgiju, dr. Milan Vučićević, šef Odsjeka kardioanestezije i kardiointenzivne njege i terapije, Nikša Knežević, medicinski kordinator i Marko Pajić, perfuzionista. Goste je primio direktor UKC Tuzla, prof. dr. Nešad Hotić sa svojim najbližim saradnicima.

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima saradnje na projektu dječije kardiohirurgije u UKC Tuzla.

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, ali i iskrenu želju za uspostavljanjem saradnje između ova dva centra, direktor Hotić goste je upoznao sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Nakon prijema kod direktora gosti su zajedno sa prof. dr. Fahrijom Skokić, pomoćnikom direktora za medicinske poslove, doc. dr. Mustafom Tabakovićem, načelnikom Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju i dr. med. sc. Edinom Husarićem, načelnikom Klinike za dječije bolesti obišli Kliniku za dječije bolesti i upoznali se sa organizacijom rada i kapacitetima klinike – navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here