Uhićen vozač koji je izazvao nesreću na cesti A1 u Hrvatskoj: Kočnice kamiona bile ispravne

0
290

Pritvoren je vozač kamiona koji je izazvao tragičnu nesreću koja se jutros dogodila na odmorištu autoceste A3 kod Novske, a u kojoj su poginule dvije učenice stare 14 godina.

Vozač kamiona je uhićen i bit će zadržan u policiji 24 sata, potvrdili su iz policije.

Sutra oko 17 sati bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku.

Osim dviju učenica iz Dalja koje su poginule i koje su sa školskim kolegama putovale na trodnevnu učeničku ekskurziju na more, u Sveti Filip i Jakov, teško su nastradale još dvije mlađe punoljetne ženske osobe, stare 25 i 26 godina, koje su hospitalizirane, a jedna se bori za život. One su putovale automobilom na koji je naletio kamion.

Žena koja ima ozljede opasne po život je prebačena u Slavonski Brod, na odjel neurokirurgije, a druga je ostala na promatranju u Novoj Gradišci.

Policijski istražitelji te istražitelji Općinskog državnog odvjetništva u Sisku cijeloga dana pokušavaju utvrditi sve okolnosti nesreće koju je uzrokovao vozač kamiona nakon što je nekontroliranom brzinom prošao pored benzinske postaje, a onda i još više od stotinu metara do mjesta na kojem je naletio na skupinu ljudi te na jedan automobil.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji na licu mjesta utvrdili da su kočnice radile

Mediji su ranije prenijeli izjavu vozača kamiona koji je odmah nakon nesreće vatrogascima rekao kako mu je zaglavio tempomat u kamionu i da mu kočnice nisu radile.

No prema onome što su na licu mjesta utvrdili istražitelji, nije točno da su kočnice kamiona otkazale.

Istražitelji su na licu mjesta proveli prvu analizu kamiona koja je pokazala kako kočnice rade. Istražitelji su i vagali kamion kako bi utvrdili je li bio preopterećen.

Očevid još traje i možda neće biti dovršen danas, no više informacija moglo bi biti poznato večeras. Sutra bi trebala uslijediti daljnja vještačenja i provjere tehničke ispravnosti kamiona.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here