Uhapšeni u akciji ‘Objekat’ predati Kantonalnom tužilaštvu TK

0
210

Pet osoba, koje su jučer uhapšene u operativnoj akciji „Objekat“, koju su po nalogu Tužilaštva proveli pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na području Živinica, Banovića i Tuzle, predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njih će biti donesena naredba o provođenju istrage, te će biti ispitani u Tužilaštvu.

Uhapšeni su B.N (28) i N.V (38) iz Banovića, G.R (43) iz Tuzle, N.N (40) i B.M (36) iz Živinica. Istraga će biti otvorena i protiv N.N (28) iz Tuzle koji je trenutno na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu.

Oni su osumnjičeni za produženo krivično djelo iznuda i za neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Osumnjičeni su da su u organizovanoj grupi od kraja 2018. do novembra 2019. godine na području Tuzlanskog kantona, u Živinicama, Banovićima, Tuzli, Sapni, Kladnju i Kalesiji, upotrebom sile i prijetnji, zastrašivali vlasnike određenih ugostiteljskih objekata i od njih iznuđivali novac za navodnu zaštitu njihovih objekata koju vlasnici nisu tražili niti su osumnjičeni imali registrovanu djelatnost za zaštitarske usluge. Na taj način su sebi pribavili određenu imovinsku korist.

Nakon njihovog ispitivanja će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here