Uhapšen novinar Miljan Kovač po potjernici na graničnom prijelazu Gradiška

0
291

Novinara Miljana Kovača noćas iza ponoći su po međunarodnoj potjernici uhapsili pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, koji su ga potom predali pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Kovač je uhapšen nakon što je MUP RS za njim raspisao potjernicu zbog napada na policajce u sukobu građana i policije na Trgu Krajine 25. decembra prošle godine, tokom protestnog skupa “Pravda za Davida”.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se za Kovačem tragalo još od 25. decembra prošle godine, a osumnjičen je za krivična djela “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”.

U saopštenju je navedeno da je Policijska uprava Banjaluka dostavila banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv devet osoba zbog sumnje da su 25. decembra 2018. godine na Trgu Krajine napali policajce.

Još su naveli da će sve dalje mjere i radnje prema Kovaču biti preduzete u koordinaciji i pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca.(beta,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here