Udruženje „Nova ženska inicijativa“ priprema bazar i priredbu „Majkama“ (Foto)

0
811

Međunarodni dan majki i majčinstva, 13. maj, već treću godinu na prikladan način obilježit će članice „Nove ženske inicijative“ iz Tuzle.

Prema riječima predsjednice udruženja, Amele Hajvaz, u utorak, 8. maja, u Kristalnoj dvorani hotela „Tuzla“, s početkom u 18 sati, bit će organizirana priredba pod nazivom „Majkama“, uz sudjelovanje učenika i hora OŠ „Brčanska Malta“.

Učenici spomenute škole na temu Majčinog dana upriličili su takmičenje, a autorima najuspješnijih likovnih radova biti će uručene prikladne nagrade, izjavila je za Fenu Alisa Salković, koordinatorica programa NŽI za obilježavanje Majčinog dana.

– U saradnji s nama, učenici i nastavnici škole „Brčanska Malta“ pripremili su priredbu, a takmičili su se u tome ko će uraditi najbolji likovni rad na temu majke i majčinstva. Žiri u sastavu Enisa Pilavdžić i Maja Fišća Delibegović odabrat će tri najbolja rada koja ćemo nagraditi – kaže Salković.

Navela je da su u spomenutoj školi organizirali radionicu „dekupaža“, a nastali radovi bit će izloženi na „Malom bazaru“, koji će biti otvoren na Majčin dan, 13. maja.

– „Mali bazar“ je naša tradicionalna manifestacija koju priređujemo na poznatom Mostu s kipovima, a radi se o prodajnoj izložbi rukotvorina članica udruženja. Ovoga puta bazar ima humanitarni karakter, jer će sav novac od zakupa štandova biti uplaćen na račun dječijeg odjela Klinike za palijativnu njegu UKC-a Tuzla – rekla je Feni predsjednica NŽI Amela Hajvaz. (tl, Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here