Ubistvo Ivanovića: Kosovska policija ispitala šest svjedoka

0
454

Besim Hoti iz kosovske policije kaže da su uspjeli da otkriju posljednjeg vlasnika izgorjelog automobila za koji se vjeruje da je korišten u ubistvu Olivera Ivanovića. Prema njegovim riječima, posljednji vlasnik “opel astre” lociran je negdje u Srbiji. Do sada ispitano šest svjedoka, kaže zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Kosovska policija tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. kupila automobil iz kojeg je, kako se vjeruje, pucano na predsjednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U sinoćnjem saopštenju kosovska policija tvrdi da je to vozilo bilo u Srbiji od 2009, a da je 2017. promijenilo vlasnika.

Zamjenik komandira policijske stanice u Sjevernoj Mitrovici Besim Hoti je u izjavi za prištinsku Gazetu ekspres odbio da kaže da li je posljednji vlasnik automobila Albanac ili Srbin, jer su, kako je rekao, istražitelji još u fazi istrage.

“Koje je nacionalnosti vlasnik vozila još je nepoznato, jer su to odvojeni podaci policijskih istražitelja”, istakao je Hoti. Prema njegovim riječima, posljednji vlasnik sumnjivog automobila “opel astre” lociran je negdje u Srbiji.

Hoti je rekao da se istraga na otkrivanju ubice odvija povećanim intenzitetom, i da policija sarađuje s međunarodnim vlastima. Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević u međuvremenu je izjavio da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada ispitano šest svjedoka i da se ne smije dozvoliti da druge teme zasjene taj gnusni zločin.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da je formirana radna istražna komisija koja se bavi isključivo slučajem ubistva Ivanovića.

“Tokom vršenja uviđaja policija je pronašla određene predmete kao i druge video-nadzore i zapise i koji su poslati na dalju obradu”, rekao je Bojić.

Oliver Ivanović je ubijen u utorak ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Na njega je pucano iz vozila u pokretu pištoljem “duga devetka”. Nalazi obdukcije su pokazali da je pogođen sa šest metaka.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here