Ubijena najpoznatija britanska “bijela udovica”?

0
403

Najpoznatija britanska “bijela udovica” Seli Džons prema za sada zvanično nepotvrđenim izvještajima, poginula je u Siriji u napadu američkih dronova.

Kako piše britanski “Independent”, američki obaveštajci su rekli svojim kolegama iz MI 6 da je pripadnica ekstremistuičke terorističke organizacije Islamska država, koja je iz Kenta 2013. otišla u Siriju da se bori na strani ID, ubijena u blizini granice Sirije i Iraka u junu.

Kako se navodi, ona je stradala u napadu američkih dronova u trenutku kada jepokušavala da napusti Raku, koja je trenutno poprište najvećih borbi u Siriji od kada su koalicione snage počele da potiskaju teroriste Islamske države.

Vjeruje se da je ona pokušavala da se domogne grada Majadin, jednom od svega nekoliko koji su ostali pod kontrolom ID.

Britanski “San”, koji je najprije prenio ovu vijest, tvrdi da se izveštaj o smrti “bijele udovice” skrivao od očiju javnosti jer je,navodno, s njom ubijen i njen 12-godišnji sin Jojo.

Ipak, “Independent” napominje da je do sada uvijek bilo teško da se potvrdi smrt džihadista, pogotovo ako su stradali napadima dronovima, kao i da su prolazili mjeseci prije nego što se nečija smrt zvanično objavi.

Američki obavještajci takođe kažu da ne mogu da budu sigurni sto posto da je u napadu njihovih dronova u junu stradala baš Sali Džons, jer je nemoguće rekonstruisati DNK.

(N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here