U velikoj policijskoj akciji “Granica” pronađen kokain, oružje i municija

0
482

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Policije BD BiH, u suradnji sa MUP-om RS i SIPA, već nekoliko sati realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „ Granica“.

Istražitelj Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu gdje koordiniraju aktivnosti u svezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Vrše se pretresi na 13 lokacija a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

Tijekom pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od 1 kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here