U utorak vanredna sjednica Predsjedništva BiH o imenovanju Tegeltije

0
221

Na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sazvao je za naredni utorak 37. vanrednu sjednicu Predsjedništva, potvrđeno je za BHRT iz Komšićevog ureda. Sjednica je zakazana sa jednom tačkom dnevnog reda – Prijedlog odluke imenovanja Zorana Tegeltije za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ovu informaciju za BHRT je potvrdio i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) završila je provjeru informacija, koje je kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zoran Tegeltija naveo na obrascu izjave Centralne izborne komisije (CIK). Izvještaj o provjeri proslijeđen je danas Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Prema rezultatima provjere, Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje.

“S obzirom na potpisane principe za formiranje vlasti od 5. avgusta te precizno utvrđen rok od 30 dana, zahtijevam održavanje odgođene vanredne sjednice Predsjedništva BiH i predlažem da to bude 27. avgusta u 13 sati na kojoj bi bila tačka dnevnog reda “imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara”, navodi se u Dodikovom pismu Komšiću i Džaferoviću.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here