U Tuzli večeras otvoren„Zimski grad“ (Foto)

0
742

Manifestacija pod nazivom „Zimski grad“ svečano je počela večeras na Trgu slobode u Tuzli, u prisustvu značajnog broja građana.

Narednih mjesec dana na ovom mjestu smjenjivat će se koncerti brojnih muzičkih grupa i estradnih ličnosti, uključujući i doček nove 2019. godine na otvorenom, a bit će upriličene i zabave za djecu i mlade. Sve će biti popraćeno odgovarajućom gastronomskom ponudom, rečeno je Feni.

Već sutra u „Zimskom gradu“ nastupi će hrvatski kantautor Jasmin Stavros, 10. decembra publiku će zabavljati Goca Tržan, a dan poslije koncert će imati Al Dino. U nedjelju, 16. decembra na Trgu slobode nastupit će Lena Kovačević. Nastup Amela Ćurića najavljen je za 20. decembar, a Crvene jabuke 26. decembra.

Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra, dok će novogodišnji doček biti organizovan uz Plavi orkestar. Toga dana u prijepodnevnim satima za najmlađe Tuzlake i njihove goste bit će organizovana Dječija nova godina.

Kulturno-umjetnička društva će također imati značajnu ulogu u stvaranju prazničnog raspoloženja prezentacijom svojih programa, igara i plesova.

Zimski grad se održava u organizaciji Udruženja Magic Factory, Life stylea i Venus Amice, a uz podršku Gradske uprave. U mjesec dana u sklopu „Zimskog grada“ obilježit će se Advent – sve do katoličkog Božića, Nova godine, te pravoslavni Božić.

– Cilj manifestacije „Zimski grad“ je stvaranje zanimljivog ugođaja ljudima koji žive u ovom gradu, ali i drugima s područja TK, te gostima grada Tuzle – izjavio je Boris Balta, član organizacijskog tima manifestacije.

U posebno izrađenih 29 drvenih kućica ponuda je itekako šarolika i namijenjena je za sve generacije. U njima je moguće pronaći razne suvenire, ručno izrađene ukrasne proizvode, pića, slatka i slana jela.

Središnji dio „Zimskog grada“ krasi velika svijetleća fontana visine pet metra, kao i velika novogodišnja jelka. (mp – Foto: Darko Zabuš)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here