U Tuzli otvoren Sajam žeskog stvaralaštva (Foto)

0
665

U sklopu Prvog međunarodnog festivala savremene žene, koji je 19. aprila počeo u Tuzli, danas je u Bingo City centru otvoren Sajam ženskog stvaralaštva.

Među izlagačima su brojne firme iz oba bh. entiteta, koje predstavljaju razne proizvode i usluge, počev od hrane, pića, kozmetike, slatkiša, proizvoda od meda, nakita i drugog.

Među izlagačima su i žene iz Kočićeva, općina Gradiška, koje su predstavile tradicionalnu hranu.

– Radi se o programu slatke i slane hrane. Tu su hljeb, kolači, sarma, naša domaća rakija, sir, pogača od heljdinog brašna i domaće cicvare. Osim toga, izložile smo i rukotvorine, peškire, te torbe koje smo izvozili za Austriju – izjavila je za Fenu Željka Despotović, predsjednica Aktiva žena Kočićevo.

U sklopu sajma nastupila je i jedna od najboljih vizažistica u BiH, Stella Petermanec, koja je priredila zanimljiv make-up show. Zajedno sa suradnicama, posjetiocima je priredila „potpuni preobražaj“, praveći im frizure po najmodernijim trendovima, uz šminku i drugo što ih je učinili ljepšim.

Neposredno nakon otvranja posjeta  je bila ispod očekivanja, ali je za nadati da će u večernjim satima biti mnogo veća.

Sajam ženskog stvaralaštva nastavlja se prezentacijom svjetskih trendova i modela Kluba frizera, a program će trajati do 21,00 sati. (Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here