U toku prijave za vanredno studiranje na turskom Anadolu univerzitetu

0
541

U toku su prijave za prijemni ispit za vanredne studije na turskom Anadolu univerzitetu u Eskisehiru na koji se mogu prijaviti strani, ali i turski studenti s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijemni ispit za vanredno studiranje za viši i visoki stepen obrazovanja na Anadolu univerzitetu održat će se 1. oktobra na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Upis studenata koji zadovolje na ispitu će biti obavljen od 23. oktobra do 3. novembra, a pravo upisa bez polaganja prijemnog ispita imaju i studenti koji već studiraju na nekom univerzitetu i žele uporedo s tim i vanredno studirati.

Koordinatorica projekta u BiH Emine Sabah je za AA kazala da Anadolu univerzitet nudi vanredne studije studentima iz različitih dijelova svijeta i to na turskom, engleskom i arapskom jeziku.

Riječ je o programu koji se u BiH provodi treću godinu zaredom, a provodi se i u zemljama regije -Makedoniji, Bugarskoj, Albaniji i Kosovu.

Ističući da su diploma Anadolu univerziteta priznate na međunarodnom nivou, Sabah je kazala da svi svršenici fakulteta na tom univerzitetu mogu postdiplomske studije nastaviti na univerzitetima u drugim državama.

“Prijaviti se mogu svi zainteresirani koji rade ili studiraju, a žele dodatno pohađati i vanredne studije. Nema starosnih ograničenja. Za prijavu je dovoljno da kandidat ima prijavljen boravak u BiH“, kazala je Sabah i dodala da je prijava i polaganje prijemnog ispita besplatno.

Ona je kazala da Anadolu univerzitet nudi i kvalitetne programe nastave posredstvom interneta i da studenti tako mogu prisustvovati nastavi, seminarima i polagati ispite.

Prijemni ispit, upis i nabavka literature za studente će biti organizirani u kompleksu IUS-a u Sarajevu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here