U TK ukupno 2.147 oboljelih od virusa korona, preminulo 66 osoba

Prvom dozom na području TK vakcinisano je ukupno 28,31 posto, a drugom 25 posto građana, rečeno je na sastanku

0
165
Situacija nije nimalo ohrabrujuća (Foto: Press TK)

Brzo širenje virusa SARS-CoV-2 nastavlja se na području Tuzlanskog kantona, pa je u posljednjih sedam dana registrovano 66 smrtnih ishoda dok je trenutno ukupno 2.147 oboljelih od COVID-19.

Ovi podaci, kao i činjenica da je prvom dozom na području TK vakcinisano ukupno 28,31 posto, a drugom 25 posto građana usmjerili su tok današnjeg sastanka Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19, ka razmišljanjima o otvaranju novih punktova za vakcinaciju.

Ovom su se prilikom čula i razmišljanja da je nekorektno stavljanje vakcinisanih građana u nepovoljan položaj zbog nevakcinisanih, te da odbijanje vakcinacije utiče na pooštravanje mjera zbog kojih posljedice snose i vakcinisani.

Prema riječima predstavnika Zavoda za javno zdravstvo TK trenutno je građanima na raspolaganju je 15.438 doza više vrsta vakcina, ali da i pored toga nije moguće ispoštovati želje pojedinaca za vrstu vakcine.

Također je istaknuto da je procenat pokrivenosti prvom i drugom dozom među općinama i gradovima TK drastično različit. (tk)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here