U Slavonskom Brodu autom pritisnuo čovjeka uz zid i pucao mu u glavu

0
521

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu izvijestilo je na svojim stranicama kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Naime, nakon što se njegov sin fizički i verbalno sukobio s 28-godišnjakom, 50-godišnjak je osobnim automobilom 28-godišnjaka prikliještio uz zid i pucao mu u glavu.

28-godišnjaka je spasila hitna kirurška intervencija, dok je 50-godišnjak priveden, ispitan i pušten na slobodu. Izrečena mu je mjera zabrane približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.

Pucao muškarcu u glavu

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. srpnja 2018. oko 19:45 sati u Slavonskom Brodu; nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina; u namjeri da usmrti 28-godišnjaka, osobnim automobilom krenuo prema njemu koji je ušao u dvorište jedne obiteljske kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta.

Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenika koji je pokušavao preskočiti zid ograde dvorišta i stisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio oštećenika, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu. Život oštećenika, koji je zadobio prostrjelnu ranu donje čeljusti i vrata, spašen je hitnom kirurškom intervencijom.

Nakon provođenja dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu”, izvijestili su iz DORH-a.(ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here