U pretresima na području šest općina TK privedeno 15 osoba

0
391

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a TK jučer su izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedna lovačka puška, automatska puška cal 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, 7 komada municije cal. 7,65 mm, dva noža-bajoneta, “plazma”, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, više pvc pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Pronađena su i oduzeta 24 manja paketića i jedan veći paketić od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pakovanja od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica, tri digitalne vage i dr.

Prilikom pretresa slobode su lišeni A.H. (30) iz Gračanice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i teške krađe, zajedno sa K.N. (25) iz Gračanice (predati su u nadležnost Kntonalnog tužilaštva); E.F. (34), nastanjen na području Grada Tuzle, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano ZOOM TK-a, M.K. (39), nastanjen na području općine Srebrenika, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz ZOOM TK-a, A.H. iz Živinica, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i KD propisano ZOOM, E.B. (28)  iz Tuzle, E.B. (24) iz Gradačca, A.M. (28) iz Tuzle i M.S. (24), nastanjen na području općine Doboj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omugućavanje uživanja opojnih droga, zatim, A.H. (37) iz Tuzle, M.B. (23) iz Tuzle, I.P.  (40) iz Lukavca, A.I. (28) nastanjen na području općine Gračanica, te M.I. (26) iz Gradačca i A.K. (26) iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je danas iz MUP-a TK. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here