U Hercegovini više od 40 stepeni: Građani Mostara i turisti osvježenje u Neretvi

0
183

Iako su mostarske gradske ulice puste, stara gradska jezgra Mostara je prepuna turista i građana koji traže osvježenje u Neretvi koja danas nije dovoljno ledena.

Odmah po izlasku iz mostarske rijeke kupačima je potrebno dodatno osvježenje, jer je nemoguće izdržati nezaštićen pod zrakama uzavrelog sunca.

Da je stanje uistinu alarmantno svjedoči činjenica da čak i skakači sa Starog mosta unatoč osvježenju Neretve za svega nekoliko minuta trebaju lepeze i pri sklanjanju sa sunca traže osvježenje i razne rekvizite.

Bez boce vode u ruci teško je vidjeti danas osobu u Mostar, kao i bez neke zaštite od sunca. Šeširi, kačketi, suncobrani i lepeze samo su neki od rekvizita koje građani i turiti koriste, dok traže nove metode za osvježenje.

Bijeg od vrućina turisti pronalaze i u dvorištu Koski Mehmed-pašina džamija gdje se okupljaju oko šadrvana kako bi se umili i osvježili, te uzeli hladnu vodu u svoje boce za piti i osvježiti se tijekom daljnjeg obilaska grada.

Temperatura zraka na termometru koji je postavljen na šadrvanu oko 14 sati u hladu je iznosila 41 stupnja, što je zabilježila ekipa Anadolu Agency, a to jasno govori da su realne temperature na mostarskom asfaltu uvelike prešle ovogodišnje rekorde.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here