U četvrtak protesti kupaca stanova u SPO 15. maj

2
566

Kupci stanova u objektu SPO 15. maj Tuzla, najavljuju da će u četvrtak, 17. januara svoju pravdu ponovo tražiti na ulicama i pred institucijama koje svoja obećanja nisu ispunili. Okupljanje počinje od 13 – 13,30 sati ispred spornog objekta na Brčanskoj Malti, a potom, uobičajenom rutom do Gradske uprave.

Prema odlukama Gradkog vijeća Tuzla, još u novembru 2017. godine, javna preduzeća, Vodovod i kanalizacija i Centralno Grijanje Tuzla, imali su zadatak spojiti SPO 15. maj na infrastrukturnu mrežu. Tada je donesena i odluka da se što prije omogući i priključak na elektro mrežu. To se, međutim, ni do danas nije desilo.

Izgovor je da odluke Gradskog vijeća nisu provodive, ali da se traži rješenje. Kako je ono očito bilo samo “smirujući” pokušaj Gradske vlasti da ogorčene kupce makne sa ulica Tuzle, jer navodno pod njihovim pritiskom ne mogu adekvatno riješiti probleme, kako do danas to nije učinjeno, kupci su se ponovo odlučili na “pritisak”, jer kažu:

– Gradskoj upravi je 165 porodica beznačajan problem. Neki od njih su, zahvaljujući ovakom odnosu Gradske uprave, postali socijalni slučajevi, a čak osam ih je umrlo, a da nisu uspjeli ući u posjed stanova koje su kupili.

Svjesni da su više od godinu dana zaboravljeni od strane Grada i investitora, te da ne vide ni tračak nade kod gradske vlasti i investitora da riješe problem, kakvog Tuzlaci ne pamte, primorani su na jedini način koji je vidljiv, potražiti pravdu, saopćili su kupci stanova.

-Tražimo punu odgovornost Envera Bijedića i njegovo lično uključivanje u riješavanje našeg i njegovog problema, kažu kupci, napominjući da je UG SPO 15. maj, Tužilaštvu TK u oktobru 2016. godine podnijelo krivičnu prijavu protiv lica koja smatraju odgovornim za situaciju u kojoj se nalaze, ali da Tužilaštvo do danas nije pozvalo ni jednog svjedoka niti donijelo bilo kakvu odluku.(tl)

Download PDF

2 Komentari

  1. Obzirom da je ovih dana ponovno aktuelizirano pitanje prevarenih stanara zloguke zgrade 15.Maj u Tuzli želim ovim putem da vas zamolim da udruženju prevarenih građana prenesete da je glavni kantonalni tužioc TK Tomislav Ljubić za vrijeme otvaranja novog odjela Kabilove Klinike za srce u Tuzli sjedio upravo za stolom sa Jasminom Imamovićem i da ne očekuju bilo kakvu reakciju Tužilaštva TK dok njime rukovodi Tomislav Ljubić. Međutim, u toku je izbor ili reizbor novog Glavnog Tužioca TK i u slučaju da na ovo mjesto dođe drugi prijavljeni kandidat … onda mogu očekivat pravu reakciju. Potrebno je da građani svoje opravdano nezadovoljstvo radom Ljubića i njegove klike izraze pismom VSTV BiH. I to čim prije kako bi konačno dobili pravdu koju zaslužuju!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here