U bunkerima vozila njemačkog kampera pronađeno 26 kilograma marihuane, oružje, municija…

0
200

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom, na kontrolnom punktu Merdare, prema Kosovu, zaplijenili više od 26 kilograma marihuane, dvije puške, pištolj, 400 metaka za automatsku pušku, tri okvira pištoljske municije, samostrel, dvije radio stanice, dvogled, nož, oko četiri kilograma rezanog duhana i 315 paklica različitih cigareta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno iz Uprave carina Srbije drogu, oružje, municiju, duhan i cigarete pokušao je da prokrijumčari 59-godišnji njemački državljanin, koji je na punkt Merdare došao iz pravca Kosova “reno kamperom“ njemačkih registarskih oznaka sa prikolicom.

“Putovao je sam sa svojim psom i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi, osim ličnog prtljaga, kao i da je boravio u Albaniji i da se vraća u Nemačku. Prilikom detaljne kontrole koja je ipak usledila na vozilu je najpre otkriven specijalno konstruisani bunker ispod kreveta za spavanje u kabini, gde su pronađene kese sa rezanim duvanom i cigarete”, objavila je Uprava carina Srbije.

U zadnjem dijelu kamiona prepravljenog u kamper daljom kontrolom pronađen je još jedan specijalno dograđeni bunker iz koga su izvađena tri velika plastična džaka napunjena sa više manjih kesa marihuane.

Iz njega je potom zvađena i jedna automatska puška AK74 – popularni „kalašnjikov“, jedna malokalibarska puška kalibra 22 mm, tašna sa 399 metaka kalibra 7,62, pištolj marke “izraelX3“ sa 51 metkom kalibra 9 mm i tri pištoljksa okvira, nož “boker”, samostrel sa 30 strela i šest vrhova za strele, dvije radio stanice marke “torkom” i jedan dvogled.

Njemačkog državljanina, otkrivenu drogu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeli su policija i tužilaštvo.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here