U Bihaću novi skup građana zbog migrantske krize

0
311

Prosvjedi koji se u Bihaću održavaju od subote, nastavljaju se i večeras. Najavljeni su za 18 sati, na Gradskome trgu u Bihaću, uz ponavljanje zahtjeva državnim vlastima da se konačno uključe u rješavanje migrantske krize u ovom dijelu BiH.

Od početka godine kroz našu zemlju prošlo je više od 14 tisuća migranata, od čega skoro 11 tisuća kroz Unsko-sanski kanton. U Bihaću prema trenutačnim procjenama boravi oko 2,5 tisuće, te oko 400 u Velikoj Kladuši. Do sad su teret njihovog prihvata i smještaja snosili isključivo lokalne zajednice i međunarodne humanitarne organizacije, koje, poručeno je iz IOM-a, ne mogu na terenu učiniti mnogo sve dok bh.vlasti ne odrede lokaciju za prihvat migranata, s čime su, opća je ocjena, s obzirom da migrantska kriza traje od početka godine, domaće vlasti uvelike kasnile.

Prosvjedi su skrenuli pozornost javnosti na ovaj problem, ali i usložili sigurnosnu situaciju, pa policija poduzima mjere dodatnog nadzora kako bi se izbjegli sukobi između lokalnog stanovništva i migranata, tim prije što su organizatori prosvjeda dozvolu za javno okupljanje dobili samo za subotnji skup na trgu u Bihaću, ali ne i za okupljanje ispred sjedišta IOM-a, željezničke postaje, i Đačkog doma u Borićima, kao ni za večerašnji skup na trgu i ispred biše tvornice Bira.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here