U BiH sutra hladno, temperature do -6

0
532

Oblačno i hladno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu zraka do 7 stepeni celzijusa, preovladavat će sutra u Bosni i Hercegovini.

Ujutro će biti promjenjivo i pretežno oblačno i hladno s mrazom, mjestimično u kotlinskim predjelima sa maglom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoroškog zavoda (FHMZ) BiH.

Jutarnja temperatura zraka bit će od -6 do -2, na jugu Hercegovine do 2, a u višim predelima do -9 stepeni celzijusa.

Najviša dnevna temperatur zraka bit će od nula do 7, na jugu do 12 stepeni celzijusa. Tokom dana ostaje hladno vrijeme i promjenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale, a u Hercegovini sunčanije tokom prijepodneva, a u drugom dijelu dana umjereno naoblačenje i u ovim krajevima.

Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U utorak, 6. februara, ujutro će biti promjenjivo i pretežno oblačno, u kotlinskim predjelima s maglom ili niskom oblačnošću, suho i hladno. Tokom dana na zapadu oblačno, od centralnih predjela, te na jugu i istoku uz promjenjivu oblačnost mogući su i sunčani intervali.
Prema večeri naoblačenje sa sjeverozapada donosi nove slabe padavine, u početku kiša koja će na zapadu i sjeveru preći u višim predelima u slab snijeg, a u noći snijeg i centralnom pojasu.

Vjetar će biti slab sjeverni, na jugu slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od nula do 5, na jugu do 9 stepeni celzijusa.

U srijedu, 7. februara, ujutro će biti oblačno s kišom, a u planinama od zapada do istoka sa snijegom. Tokom dana padavine jačaju naročito U Hercegovini gdje će biti umjerene. Najviša dnevna temperatura zraka bitće od 2 do 8, na jugu oko deset stepeni celzijusa.

U četvrtak, 8. februara, ujutro će biti oblačno s kišom na zapadu i jugu, u višim predjelima sa snijegom, koji je ponegdje moguć i u nižim predjelima na zapadu, dok će na sjeveroistoku i istoku biti uglavnom suho.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here