U Australiji umro Hrvat, serijski ubojica, ubio i zaklao najmanje sedam autostopera

0
270

Ivan Milat, čija su monstruozna serijska ubojstva mladih autostopera užasnula Australce početkom 90-ih, umro je u sidnejskom zatvoru u dobi od 74 godine, objavile su u nedjelju vlasti.

Milat, po ocu podrijetlom Hrvat, osuđen je za ubojstva sedmero mladih koja je izveo na jugoistoku Australije između 1989. i 1992.

Služio je doživotnu kaznu zatvora, a u svibnju ove godine dijagnosticiran mu je karcinom želuca i jednjaka u terminalnoj fazi.

Njegovih sedmero žrtava bile su dvije Britanke u dobi od 21 i 22 godine, dvoje 19-godišnjih Australaca te troje Nijemaca kojima je ponudio vožnju.

Leševi su otkriveni između rujna 1992. i studenoga 1993., pokopani u šumi Belanglo, oko 150 kilometara južno od Sydneya. Neke je klao, a u neke pucao.

Ivan Milat uhićen je u svibnju 1994. zahvaljujući svjedočenju jednog britanskog autostopera koji je čudom uspio pobjeći, a osuđen je 1996.

Milat je bio i glavni osumnjičeni za ubojstva triju žena koje su nestale deset godina prije toga, ali njihova tijela nisu nađena. Milat je negirao ta ubojstva, kao i sva druga za koja je osuđen, prenosi Hina.

U zatvoru si je inače odsjekao prst i poslao ga sucu.

Brat Ivana Milata: Ubio je oko 28 ljudi

Ivan Milat je porijeklom s Korčule. Njegov je otac živio u mjestu Blato, a Ivan mu je bio najmlađe od osmero djece.

Ivanov brat Boris Milat 2015. rekao je novinarima da je siguran da policija nije pronašla sve njegove žrtve.

“Mislim da je, zapravo, počinio mnogo više ubojstava od ovih sedam”, rekao im je. Pitali su ga koliko je onda Ivan Milat ubio ljudi.

“Oko 28”, rekao je njegov brat Boris i potvrdio najgore sumnje kada je u pitanju jedno od najgorih serijskih ubojstava u povijesti Australije. (tl)

 

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here