U akciji zaplijene droge u Neumu uhapšeni državljani BiH i Hrvatske

0
411

U koordiniranoj akciji provedenoj pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA, u saradnji s Graničnom policijom BiH i MUP-om HNK-a, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku od oko 665 kilograma opojne droge marihuana “skank”.

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhapšena jedna osoba, državljanin R Hrvatske i BiH.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka, u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz R Crne Gore u R Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narko-tržištu.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana “skank” je najveća zaplijenjena količina droge u posljednjih nekoliko godina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milionski iznos.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

“Ta akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika. Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu”, saopšteno je iz tog tužilaštva. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here