Tuzlanski predugi radovi: Razvukla se izgradnja “pasarele” na Stupinama (Foto)

1
988

Izgradnja 276.000 maraka vrijednog pješačkog mosta iznad Južne magistrale u Tuzli, koji spaja naselja Zlokovac i Stupine, osjetno kasni i sasvim sigurno će rok završetka biti „debelo“ prekoračen.

Ugovor o izgradnji mosta, iznad ceste koja je jedna od najvećih „crnih tačaka“ saobraćaja u gradu, potpisan je još u oktobru prošle godine, a investicija je najavljena još u predizborno vrijeme.

Kako se u Tuzli riejtko koji objekt završi u roku, više nikoga ne uzbuđuje što se na gradilištu “pasarele” ništa ne dešava. Izgradnja je povjerena građevinskoj kompaniji „Tom Cat“ iz Tuzle, a rok za završetak posla bio je 90 dana. Prvi radovi počeli su u decembru prošle godine.

Dio sredstava za ovu investiciju osigurao je USAID čiji je direktor misije u BiH, Peter Duffy, krajem juna obišao gradilište i izrazio nadu da će most biti završen do kraja augusta.

Međutim, da li zbog velikih vrućina ili nekih drugih razloga, posao slabo odmiče i gotovo je sigurno da most neće biti završen do kraja mjeseca.

Zbog započetih radova, saobraćaj na ovom dijelu Južne magistrale usporen je, ali i opasan za vozače i pješake, što bi inverstitori i izvođač morali imati na umu kako bi se izbjegle eventualne nesreće sa teškim posljedicama. (tl – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here