Tuzlanski “bajkeri” u akciji “Solidarnost i integracija u Evropi”

0
763

Moto klub Tuzla uzet će učešće u najvećoj humanitarnoj akciji pod nazivom “Solidarnost i integracija u Evropi” koju, pod pokroviteljstvom Europskog Parlamenta, kao i svake godine organizuju Eurobajkeri (BBH Biker Brumi Hilfe i Bikers of Europe Charity).

Ove godine pomoć je usmjerena prema Rumuniji, a u maju 2018. je planirana i odobrena na slijedeće četiri lokacije Ohrid (MKD), Prizren (KOS), Goražde i Tuzla (BiH) sa startom u Ohridu i ciljem u Tuzli i to u periodu od 29. aprila do 13. maja 2018.

“Ponosni smo na činjenicu da Moto klub Tuzla visoko kotira u moto svijetu regiona pa evo i šire, kao i ukazanom povjerenju što preko našeg kluba ide i ova velika donacija za naš Grad i Kanton i kojom se naš klub ponosno priključuje porodici Eurobajkera BiH sa predsjednikom Srećkom Borasom na čelu – poručuju iz Moto kluba Tuzla.

Pomoć odnosno donacija koja se često kreće i do vrijednosti od milion eura i više, sastoji se od 15 do 20 šlepera prvenstveno medicinske opreme i aparata, bolničkih kreveta i pomagala kao i opreme za dječije domove, domove za penzionere i školske opreme koja će uz moto Eurobajkera “mobilnost prevladava grance i spaja kulture” biti raspodijeljena na četiri lokacije od kojih je i jedna Grad Tuzla.

Predstavnici Eurobajkera odnosno donatorska komisija na čelu sa predsjednikom dr. Hermann Munzelom dolaze u zvaničnu posjetu SUTRA 24 Novembra 2017 na Aerodrom Tuzla u 11:15 tokom koje će utvrditi stanje i potrebe ciljanih institucija uz sastanke i obilaske istih tokom dana da bi se u subotu iz istog razloga uputili u Goražde.

Pomoć u Tuzli biće usmjerena prema UKC-u, Domu Zdravlja, Domu penzionera i ambulanti Aerodroma Tuzla, saopćeno je iz Moto kluba Tuzla.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here