Tuzlanska priznanja Salkoviću, Matseru, Brumecu…

4
592

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je odluku o dodjeli priznanja pojedincima i organizacijama, u povodu 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle.

Povelja Grada Tuzla bit će dodijeljena estradnom umjetniku Nedžadu Salkoviću, u povodu 60. godišnjice njegovog umjetničkog djelovanja.

Priznanje Počasni građanin Tuzle dodijeljeno je poznatom holandskom filantropu Fredu Matseru. Za Tuzlu i BiH je značajan kao osnivač fondacije „Peace flame“ ili „Plamen mira“, osnovane 1994. godine. Fondacija „Plamen mira“ je dio sredstava usmjerila u izgradnju zgrade Kuće plamena mira u Tuzli.

Priznanje Tuzlanska plaketa dobit će legenda stonog tenisa u BiH Josip Brumec, ginekolog Zlatan Fatušić, aktivista Nikola Slavuljica, te Muzej istočne Bosne.

Naposljetku, odlučeno je da Tuzlansku lentu ovoga puta dobiju Željko Pantić, predsjednik Udruženja mladih „Obnova“ iz Požarnice, estradna umjetnica Ramiza Milkunić, te umjetnički fotograf Samir Zahirović.

Uručenje priznanja obavit će se 2. oktobra na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla. (mp, f, tl)

Download PDF

4 Komentari

    • Dobio je on davno, kao sekretar se uvalio za priznanja i tadašnjih 7.000 KM nagrade kao Krizni štab opštine…Za ratne zasluge kao bjegunac koritom Jale

      • Mora da je i on na vrhu piramide mnogoljudnog, famoznog i fantomskog Registra boračke populacije, u kategoriji borbeni sektor, diverzantsko – interventne jedinice

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here