TuzlaLIVE u Beogradu: Dugi redovi za vakcinisanje, s vezom sve gotovo za pola sata (Foto/Video)

0
534

Građani Bosne i Hercegovine vikend su iskoristili za “pandemijsku relaksaciju” – vakcinisanje protiv koronavirusa u Beogradu!

Kolone vozila na granici, dugi redovi onih koji su čekali vakcinu na beogradskom sajmištu gdje je smješten Covid centar, niko ne govori o teorijama zavjere, svi žele da se što prije “pelcuju” i vrate kući

Prijatelj portala TuzlaLIVE, koji nam je obezbijedio foto i video materijal, danas je obavio dvostruki posao. Primio je vakcinu, a “odigrao” vrlo dobro i ulogu izvještača, na čemu se zahvaljujemo.

– Sve je dobro organizovano i od registracije do vakcinisanja prođe oko 20 minuta. Bitno je doći do mjesta registrovanja. Upravo je osoblje Centra dalo intervju za BHT1, jer je masovni prelazak građana u Srbiju na vakcinisanje izazvalo golemo zanimanje medija u regionu – javio nam je Tuzlak, Mirsad Softić Sole.

Nakon registracije, slijedi ljekarski pregled i potom vakcinisanje AstraZenencom. Ako imate vezu, izbjeći ćete čekanje u redovima gdje, kako se vidi na fotografijama, malo ko vodi računa o fizičkoj distanci.

Nekoliko hiljada ljudi čeka vani, ispred Centra. Neki su došli po preporuci prijatelja, većina
“stranaca” iz BiH došla je nasumce, jer su čuli da vlasti Srbije nikoga ne vraćaju neobavljena posla.

U Centru za vakcinisanje su najavili da će raditi do 16 sati. Međutim, neočekivano veliki priliv građana iz Tuzle, Brčkog, Zvornika, Sarajeva, Doboja, Banje Luke, Zenice i ko zna sve odakle još, navelo je domaćine da vrijeme vakcinisanja produže do večeras u 20 sati.

A sutra se očekuje još veći broj novih kandidata za vakcinisanje protiv Covida-19.

Kad državni vrh Bosne i Hercegovine ne zna, ne može ili neće da pomogne svojim građanima, hoće susjedi.

Prema našim informacijama i veliki broj građana iz Hercegovine odlazi na vakcinisanje u Hrvatsku. Međutim, u mnogo manjoj mjeri nego šđto je slučaj s Beogradom! (mp – Foto i video: Mirsad Softić Sole)

https://youtu.be/30rT80eRrnk

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here