Tuzla: Večeras svečano otvaranje obnovljenog basket terena na Slatini

0
617

U tuzlanskom naselju Slatina za danas u 18 sati najavljeno je otvaranje obnovljenog košarkaškog terena – Kruga, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.

Na terenu su postavljeni tartan podloga i tribina, reparirani su koš i reflektori, što će brojnim Tuzlacima omogućiti bolje uslove za igranje košarke. Preostalo je još farbanje tribina koje će biti obavljeno čim vremenski uslovi to dozvole. Obnova je trajala dva mjeseca, a kampanju „Za više košarke“ pokrenula je i realizirala kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda i Gradom Tuzla.

U prvoj fazi, koja je trajala od novembra prošle, do maja ove godine, sudjelovali su i građani koji su navedenom periodu uspjeli sakupiti 100.000 Pan čepova i ubaciti ih u veliku Pan bocu postavljenu u gradskom središtu, što je bilo dovoljno da se steknu uslovi za renoviranje. Na taj način Tuzla i Tuzlaci dokazali su koliko vole svoj grad i košarku.

Svečanom otvaranju prisustvovat će brojne zvanice, među kojima i direktor kompanije Carlsberg BH Amir Tobudić.

Za sve prisutne kompanija Carlsberg BH preiprema osvježenje i zakusku uz zabavni program, saopćeno je iz kompanije Carlsberg BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here