Tuzla: Otvoreno Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “Parallel” (Foto)

0
1201

Više od 300 sudionika iz BiH i zemalja okruženja sudjeluje na Prijateljskom takmičenju Specijalne olimpijade “Parallel”, koje je u popodnevnim satima otvoreno u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.

Od 7. do 12. maja sudionici će se takmičit u atletici, stonom tenisu, košarci, plivanju i fudbalu, a sve s ciljem promovisanja prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju.

U okviru ceremonije otvaranja takmičenja, obratili su se glavni koordinatori Alisa Dedić i Nermin Alibašić.

Uime sportskih ambasadora sudionike je pozdravio majstor borilačkih vještina Igor Emkić, koji je poželio mnogo sreće svim učesnicima i izrazio svoje divljenje mladim ljudima «koji se bore za svoje snove», zaključivši da su “svi do jednog pobjednici s obzirom na predanu borbu od koje ne odustaju”.

U sličnom tonu govorila je i dekanica Medicinskog fakulteta u Tuzli, Selmira Brkić, a premijer Vlade TK, Jakub Suljkanović, naglasio je da će Vlada uvijek podržavati ovakve projekte, poželivši organizatorima i takmičarima puno uspjeha.

Direktorica Specijalne olimpijade BiH, bivša olimpijka Kada Delić Selimović, govorila je o važnosti onoga čime se Specijalna olimpijada BiH i ”Parallel” bave, a to je promocija prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju, te njihova inkluzija u sport i svakodnevni život.

Predsjednica BZK ”Preporod” Senada Cvrk Pargan na ceremoniju je, kao potvrdu podrške «Parallelu», došla iz Sjeverne Amerike iskazavši potporu djeci, roditeljima i udruženjima koja se bave osobama s poteškoćama u razvoju.

Govornicima su uručene prigodni pokloni u znak zahvalnosti za podršku implementaciji projekta.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade «Parallel», osim sportskog programa, imat će i druge sadržaje kao što su edukativne radionice, healthy program kao i humanitarni koncert ”Veče humanosti i dobrote «Nismo drugačiji” s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje Jasmina Zubčevića i uređenje prostorija Udruženja za djecu s poteškoćama u razvoju.

Cijela manifestacija završava u petak javnom tribinom ”Budimo emotivna i profesionalna podrška”, koja će biti održana na Medicinskom fakultetu u Tuzli, s početkom u 16.30 sati. (f, tl – Foto: “Parallel”)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here