Tuzla: Otvoren Zimski grad (Foto)

0
599

Trg slobode u Tuzli od večeras je pretvoren u Zimski grad, a višednevna manifestacija u povodu novogodišnjih praznika počela je koncertom popularne grupe Bombaj štampa, nastupom grupe Show program i posebnim vatrometom.

Osim Zimskog grada večeras je počela i manifestacija Zimska čarolija, a koju upotpunjuju posebno izrađene drvene kućice sa šarolikom ponudom za sve posjetitelje. Osim bogatog gastronomskog dijela u njima je moguće pronaći i razne suvenire, ručno izrađene ukrasne proizvode i slično.

Zimski ugođaj u srcu Tuzle upotpunjuju još i praznične lampice, velika svijetleća fontana i jelka visine osam metara, a kako bi se građani što ugodnije osjećali u pretprazničnom periodu ukrašene su i ostale gradske ulice.

Pod okriljem Zimskog grada do 7. januara iduće godine nastupit će još TBF, Džejla Ramović, VIS Retro, Big Brothers, Divan, TNT, Nesib Delibegović Nesko, Muhamed Nalić Hame, Osam tamburaša, Full House, D-mol i Balkan Disident Orkestra.

Tradicionalni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli će biti upriličen 31. decembra, a građane će u najluđoj noći zabavljati popularna grupa Van Gogh, poznati pjevač Al Dino i članovi lokalnog benda Divan. Također, posljednjeg dana 2019. bit će upriličena i proslava Dječije nove godine uz program koji će biti prilagođen najmlađim Tuzlacima. (Klix, foto: TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here