Tuzla: Ko je sinoć s “passatom” uletio u baštu “Coffee Zone”?

2
2414

Sinoć nešto poslije 22 sata u Ul. Fra Grge Martića, u blizini škole “Pazar”, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj, srećom, nije bilo povrijeđenih osoba.

Foto: Tuzlanski.ba

Pod još neobjavljenim okolnostima vozač “passata” E.A. (35) iz Tuzle zabio se u zaštitnu ogradu kafića, uletivši jednim dijelom u samu baštu, u kojoj je u to vrijeme bilo dosta gostiju.

U Službi za informisanje MUP-a TK događaj je evidentiran u rubrici “Javni red i mir”, što što implicira da se radi o manjoj nezgodi.

Međutim, navodi se i to da je vozač bio u alkoholiziranom stanju i da je lišen slobode, te da je o svemu obaviješten kantonalni tužitelj.

Na Facebooku je Tuzlak Derviš Čičko napisao ovim povodom: Ako neko pokuša da autom u punoj brzini “uleti” u baštu kafića prepunog gostiju to je terorizam, bez obzira da li je to u Tuzli ili u Londonu”.

U vezi s ovim događajem zanimljivo je još nekoliko detalja. Prije same nesreće, bar prema izjavi nekih svjedoka, vozač spomenutog automobila pravio je nered i izveden je iz kafića, a policajci pri tome nisu bili nježni. No, unatoč svemu, dopustili su mu da sjedne u automobil!?

Ubrzo potom, E.A. se vratio na način da je s vozilom uletio u baštu. Ostaje pitanje: ako je bio u alkoholiziranom stanju, kako je navedeno u policijskom izvještaju, zašto mu je dopušteno da vozi “passata”?

I dalje, tokom uviđaja nikome od gostiju kafića nije dopušteno da izađe i ode kući. Navodno zato što je cijelo područje “izolovano”, pa i izlaz, ograđen žutom trakom. Nakon svega, “Coffee Zonu” su napustili tek oko ponoći. (tl)

Download PDF

2 Komentari

  1. Opa, voznja u alkoholiziranom stanju, voznja u zabranjenom smjeru, izazivanje panike na javnom mjestu…..eto njega na slobodi za 24 sata uz napomenu “od ranije poznat organima gonjenja” ….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here