Tuzla i STK “Kreka” domaćini međunarodnog stonoteniskog turnira

0
235

Narednog vikenda u prostorijama SKPC Mejdan u Tuzli održat će se Međunarodni stonoteniski turnir. Organizator ovog velikog sportskog događaja je Stonoteniski klub “Kreka” Tuzla u saradnji sa Gradom Tuzla i sponzorima.

Na turniru je planirano učešće preko 300 takmičara iz zemlje i regiona, čime ovaj turnir i dobiva karakter međunarodnog. U Bosni i Hercegovini odavno nije organizoran ovako velik stonoteniski događaj i upravo to je bio razlog da STK “KREKA” bude inicijator ovako jedne važne sportske manifestacije.

Turnir se održava povodom 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle u drugom svjetskom ratu.  Cilj i želja STK “Kreka” Tuzla jeste da turnir preraste u tradicionalni međunarodni turnir poput onih u Varaždinu, Zagrebu, Novom Sadu i drugim evropskim gradovima, koji okupljaju veliki broj takmičara iz regiona i puno šire.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje stonog tenisa i sporta općenito da se pridruže jednom ovako velikom događaju kako za Tuzlu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz STK “Kreka”. (ml – Foto: Arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here