Tuzla domaćin kvalifikacionih susreta rukometaša BiH sa Švicarskom i Estonijom?

0
562

Rukometni savez Tuzlanskog kantona spreman je preuzeti ulogu tehničkog organizatora kvalifikacionih utakmica reprezentacije BiH za svjetsko prvenstvo 2019. godine, protiv Švicarske i Estonije, saznaje Tuzlalive.ba.

Uskoro se u Tuzli očekuje dolazak delegacije RS BiH sa predsjednikom Amirom Zahirovićem, selektorom Bilalom Šumanom i direktorom Goranom Muzurovićem, kako bi se razgovaralo o tome da Mejdan bude “gnijezdo” rukometnih “zmajeva” u spomenutim kvalifikacijama.

– Delegacija RS BiH u Tuzlu bi trebala doći za desetak dana kako bi obavili razgovore s čelnim ljudima Vlade TK i Gradske uprave Tuzla u vezi sa pokroviteljstvom na spomenutim utakmicama. Tuzla ima sve potrebne uslove i iskustvo za organizaciju kvalifikacionih susreta, a ne treba spominjati kakvu bi podršku naši “zmajevi” imali na tim važnim utakmicama – izjavio je predsjednik RS TK, Alija Hasić.

Reprezentacija BiH u kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj svrstana je u grupu 6 sa selekcijama Švicarske i Estonije. Pobjednik grupe plasirat će se u play-off kvalifikacija.

Kvalifikacioni susreti za SP na rasporedu su u novembru ove i januaru 2018. godine. (TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here