Tuzla City i Zrinjski na Tušnju igrali bez pogodaka (Foto)

0
350

U okviru 5. kola Premijer lige BiH, večeras su na stadionu Tušanj nogometši Tuzla Cityja i Zrinjskog podijelili bodove odigravši 0:0.

Susret u prvom poluvremenu nije zadovoljio gledatelje s obzirom na vrlo mali broj prilika za gol, mada se na trenutke igralo žustro.

Najbolju šansu za domaće imao je u 2. minuti prvi trijelac ekipe Vojo Ubiparip, kada je iz okreta šutirao pokraj gola.

Ni gosti nisu bili previše opasni, a nešto bolju priliku imao je u 8. minuti Ivan Lendrić, nakon dodavanja od Pere Stojkića, ali je glavom slabo šutirao.

Više uzbuđenja bilo je u nastavku, a seriju neiskorišćenih prilika započeo je Stojkić u 50. minuti čiji šut je odbranio golman domaćih Nevres Fejzić.

U 63. minuti domaći su tražili 11-erac, kada je u prodoru bio Ajdin Nukić, koji je u duelu sa Slobodanom Jakovljevićem pao u 16-ercu gostiju, a sudac Adis Mulahasanović samo je odmahnuo i dao znak da se utakmica nastavi.

U 74. minuti vrlo dobru priliku nije iskoristio Nukić. Uposlio ga je Nermin Crnkić, ali je napadač Tuzlaka šutirao u spoljni dio mreže.

Veliku priliku u 85. minuti nije za Zrinjski iskoristio Staniša Mandić koji je sam izašao preg Fejzića, ali je golman domaćih spriječio pogodak.

U pet dosadašnjih službenih prvenstvenih susreta ova dva tima, ovo je prvi bod Tuzla Cityja u duelima sa Zrinjskim. (TL – Foto: DaZ)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here