Tuzla: Centralna bajramska svečanost održana u džamiji Kralja Abdulaha (Foto)

0
558

Veliki broj vjernika u Tuzlanskom kantonu jutros je klanjanjem Bajram – namaza obavio svoju vjersku dužnost, čime je započelo obilježavanje velikog praznika Kurban – bajrama.

Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog održana je u džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli.

Bajramski vaz je održao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli hafiz Ahmed efendija Huskanović, dok je Bajram namaz i hutbu predvodio Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski.

 

“Smisao i ljepota ovakvih blagdana su da se pokaže da istinska bogobojaznost vodi najvišem stepenu ljudske plemenitosti. Najugledniji i najplemenitiji kod Allaha je onaj koji je najbogobojazniji. Otuda je i najveća zadaća ljudskog bića da razvije i usavrši svoja plemenita svojstva, narav i karakter, kako bi postigao zadovoljstvo gospodara svjetova, ali i kako bi svojim nesebičnim djelom ostavio najljepši spomen među ljudima”, poručio je ef. Fazlović.

Uz tradicionalne riječi Bajram šerif mubarek olsun, muftija tuzlanski čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima, poželivši im lijepo zdravlje i puno uspjeha u dobru koje čine.

Vjernici su jutros ispunili i ostale tuzlanske džamije, a naši saradnici posjetili su džamiju Behram-begove medrese u kojoj je bajram-namaz predvodio direktor ove obrazovne ustanove Ahmed efendija Hatunić. (KB, Foto: tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here