Turneja radosti održana u Tuzli, Travniku, Zenici i Srebreniku (Foto)

0
786

Radosna SIM turneja, 7. BH Telecom Sportske igre mladih je u prethodnom periodu posjetila Travnik, Zenicu, Srebrenik i Tuzlu. Mališani su u ovim gradovima pokazali da je sport zabavan način izgradnje prijateljstva koje prevazilazi sve granice i predrasude.

Uprkos visokim temperaturama, djevojčice i dječaci su se dobro zabavili takmičeći se u malom nogometu, odbojci, uličnoj košarci, rukometu, odbojci na pijesku, igri ‘između dvije vatre’, šahu, tenisu, te stonom tenisu. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski Komitet BiH.

Djevojčice su rušile sve stereotipe i pokazale da su odlične u sportskim disciplinama, pogotovo u odbojci. Ekipa „Victory“ iz Novog Travnika oduševljena je svojim nastupom na Plazma CUP-u, a Nejra Letić, kapiten ekipe, izjavila je da je u Travniku sigurno bilo lakše nego što će biti na finalnom takmičenju u Sarajevu:

“Znamo da će konkurencija u Sarajevu biti velika, ali se ipak nadamo da ćemo pobijediti. Raduje nas činjenica da ćemo učestvovati na finalnom takmičenju, te se družiti sa drugim finalistima”, rekla je Letić.

Da granice gradova nisu i granice za sport pokazali su mališani koji su u Zenicu stigli iz čitave Bosne i Hercegovine, a neki od njih su čak i pobijedili. Gorenje CUP, takmičenje u rukometu u muškoj konkurenciji za kategorije 2006. godište i mlađi te 2002. godište i mlađi, osvojile su ekipe „Rakete“ i „Junior street boys“ obje iz Maglaja, dok su u ženskoj konkurenciji rukometno takmičenje osvojile djevojčice iz „RK Krivaja“ iz Zavidovića. Djevojčice i dječaci su se zabavili i na Toyota CUP-u, takmičenju u tenisu, a plasman na finalno takmičenje obezbijedile su Emina Čabro, Asja Salkanović, Teanej Urošević i Adnan Vojvodić.

Dječaci u Srebreniku su publici priredili sjajne nogometne utakmice u okviru Poli CUP takmičenja u nogometu za mlađu kategoriju. Ekipa „NK Mladost“ iz Tinje slavila je svoju pobjedu, te se raduje državnoj završnici. „Osvojili smo prvo mjesto u Srebreniku i radujemo se finalu u Sarajevu. Nadamo se da ćemo i tamo pobijediti pa da idemo u Split“ izjavio je Tarik Jakubović. U starijoj kategoriji u okviru Coca-Cola CUP-a nakon teške finalne utakmice sa ekipom „Donja Orahovica NK 1974“, dječaci iz tima „Sile“ osvojili su prvo mjesto, te obezbijedili plasman na veliko finale Igara u Sarajevu.

U tuzlanskom Mejdanu su odigrane sjajne košarke utakmice, a prije samog početka utakmica, djevojčice i dječaci su se zagrijali zajedno sa Bingosima. Ekipa „Spartans“ u muškoj konkurenciji, te djevojčice iz ekipe „Dream Team“ su ostvarile svoj plasman na veliko finale.

„Super smo se zabavile na Bingo CUP-u u Tuzli i na kraju uspjele ostvariti plasman na finalno takmičenje. Radujemo se posjeti Sarajevu“, izjavila je tuzlanska košarkašica Lana Jurčenko.

Najljepša sportska priča nastavlja svoj put u Srebrenici i Bratuncu, navodi se u saopćenju Press službe Sportskih igara mladih.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here