Troškove luksuznog života obitelji Ivice Todorića plaćao Agrokor

0
621

Zagrebački Jutarnji list objavio je privatne račune iz istrage koja se, između ostaloga, bavi i rastrošnim životom svih članova obitelji Ivice Todorića na račun Agrokora.

Zagrebački dnevni list navodi kako su članovi obitelji bivšeg vlasnika Agrokora troškove luksuznog života od 2010. godine knjižili kao troškove pripreme IPO-a – javne prodaje dionica Agrokora, koja se prema najavama trebala dogoditi na ljeto 2017. na Londonskoj burzi.

Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO, koja se na kraju nikada nije dogodila, tijekom šest godina utrošio oko tri milijarde kuna ili oko 400 milijuna eura, od čega velik dio otpada na privatne troškove obitelji Todorić.

Na te ogromne iznose nije plaćen porez na dohodak, niti ikakav drugi porez, nego su to bili, budući da su se knjižili na IPO, porezno priznati rashodi za Agrokor.

Dokumenti koje je objavio Jutarnji pokazuju da je na taj način plaćan leasing za luksuznu jahtu, zatim troškovi zimovanja u europskim skijalištima i druga putovanja, odjeća, obuća, nakit, ženske torbice, ali i računi za nabavku svakodnevnih životnih potrepština. (ag, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here