Trofejni karate klub mijenja ime u KBS “Tuzla”

0
357

Jedan od najtrofejnijih karate klubova u BiH – Tuzla Sinbra, poslije 22 godina promijenit će ime i ubuduće će nastupati kao Klub borilačkih sportova “Tuzla” ili KBS „Tuzla“, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

Direktor i šef stručnog štaba Fikret Selman zahvalio se ovom prilikom Halilu Sinanoviću, vlasniku privatne kompanije „Sinbra“, ranije „Sinalco“, na nesebičnoj dugogodišnjoj materijalno podršci, istaknuvši da bez te potpore teško da bi klub uspio dostići razinu kvalitete i uspješnosti kakvu godinama ima.

Selman je naglasio da je samo u ovoj godini klub osvojio 269 pojedinačnih i klupskih medalja, od pionirskih do seniorskih, u zemlji i inozemstvu.

– Nije sve u medaljama, jer smo uz takmičarske aktvnosti dva puta upriličili polaganja za učenička zvanja, sudjelovali smo u nekoliko humanitarnih akcija, kao što su “Šetnja za žrtve genocida u Srebrenici“, kampanja promocije doniranja ljudskih organa, trka “Za nekog s autizmom” i tom prilikom prikupili smo značajna finansijska sredstva za drugare iz “Malog svijeta” – izjavio je Selman.

Na sastanku s novinarima rečeno je da će KBS „Tuzla“ pripreme organizirati na Zlaći kod Banovića od 4. do 8. augusta.

– Od 31. augusta do 1. septembra očekuje nas državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21, te školsko i ekipno prvenstvo države, koje će se održati u Tuzli, u tehničkoj organizaciji našeg kluba – najavio je direktor kluba.

Na kraju je rečeno da KBS „Tuzla“ u narednu sezonu kreće sa izrazito ambicioznim trenerskim kadrom. Pored Selmana i Une Selman Žilić, u redove kluba vratio se Nermin Hadžić, koji je posljednjih 12 godina trenersku karijeru gradio u Kuvajtu. (mp, Fena – TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here