Tri člana AK Sloboda na atletskoj Balkanijadi u Bugarskoj

1
279

Atletska seniorska reprezenaticija Bosne i Hercegovine većeras putuje na prvenstvo Balkana koje će se 2. i. 3. septembra održati u bugarskom gradu Pravetsu.

U sastavu seniorske reprezentacije BiH tri su člana Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd iz Tuzle – Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Adela Čomor.

Malkočević će nastupiti u disciplinama 400 m prepone i štafeti 4×400 m, Vejzović u disciplinama 100 m, 200 m i 4x100m, a Čomor u utrkama na 3.000 m stipl i 4×400 m. Kao trener u sastavu atletske reprezentacije u Pravets putuje Jasmin Gavranović koji je zadužen za sprint i preponsko trčanje.

Obzirom da je Malkočević prošle godine osvojio bronzanu medalju u utrci na 400 m prepone, te da se iz Skoplja vratio sa osvojenim prvim mjestom na 400 m pr, u AK Sloboda očekuju da se i ove godine s Balkanijade Mlakočević vrati sa jednom od medalja.

Vejzoviću je ovo prvi seniorski nastup na Balkanskom prvenstvu, ali se nakon osvojenog drugog mjesta na Timskom prvenstvu Evrope, očekuje dobar plasman u sve tri discipline. Također i od Adele Čomor, koja je na Timskom prvenstvu Evrope osvojila treće mjesto u utrci na 4×400 m i četvrto mjesto u utrci na 3.000 m stipl, očekuje se  osvajanje medalje.navodi se iz AK Sloboda. (Fena, tl)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here