Tradicionalni 41. susreti Krečana održat će se 14. decembra

0
1430

Tradicionalni, 41. susreti Krečana održat će 14. decembra u Kreki, saopćio je Organizacioni odbor Susreta pod rukovodstvom predsjednice Odbora, Borke Mollenhauer.Ulaznice za ove susrete već su puštene u prodaju i nema sumnje da će i ovoga puta potražnja biti velika, s obzirom na to da je broj karata ograničen.

Kao i svake godine, Susreti će početi polaganjem cvijeća na spomenik Husinskom rudaru u Kreki (10 sati), a potom slijedi okupljanje u dvorištu nekadašnjeg DTV “Partizana” (11 sati), zajedničko fotografisanje za arhivu učesnika i Odbora, te polaganje cvijeća i odavanje počasti žrtvama fažizma u dva posljednja rata, na spomeniku kod nekadašnje kuglane u Kreki.

Tradicionalna dnevna zabava za Krečane planirana je u restoranu “Ječmište” u 12 sati, gdje će svirati Ibrahim Čajić Klipi, dok je završni dio programa cjelovečernja zabava u Kristalnoj dvorani hotela “Tuzla”, uz muziku “Druge obale” i dueta “Renata i Zlatan”, od 19 sati.

Prema obavještenju organizatora, cijene ulaznica su iste kao prošlogodišnje – 15 maraka u “Ječmištu” od čega je 10 KM konzumacija, a 5 KM članarina Udruženja građana “Kreka”, odnosno, 20 maraka za večernju zabavu od čega je karta 15 KM, a 5 KM članarina, ukoliko nije prethodno plaćena u “Ječmištu”. (mp, tl – Foto: Miro Petrović, arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here