Teatar Kabare: Predstava za djecu Ivica i Marica

0
179

U subotu 11.01.2020. na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 12 sati biće izvedena predstava za djecu “Ivica i Marica” Braće Grim. Adaptaciju, dramatizaciju teksta i režiju potpisuje Damir Altumbabić. Asistent režije je Jasmina Ibrahimović. Scenografija i kostimografija Suad Avdagić. Muzika i songovi: Dragan Divjak. Dizajn plakata: Damir Pirić. Crtež na plakatu Elma Fazlić. Ton i svjetlo Nermin Brković. U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

Ivica i Marica je predstava rađena po tekstu poznate bajke koju su napisali braća Grim. Riječ je o siromašnoj porodici u kojoj žive dvoje djece Ivica i Marica sa svojim ocem i zlom mačehom. Ona uspjeva da nagovori oca da djecu ostave u šumi kako bi svi preživjeli. Prvi puta se djeca vraćaju a drugi put već zalutaju u dubokoj šumi. I dok traže izlaz dođu do vješticine kuće koja je sva od slatkiša. Vještica zarobljava Ivicu i Maricu sa namjerom da ih pojede, ali se hrabra i dovitljiva djeca dobrog srca uspjevaju izvući od vještice i čak ponjeti sa sobom blaga kako bi pomogli ocu. Sve se na kraju završva kao i u svakoj bajci…živjeli su dugo i sretno…

Cijena ulaznice u slobodnoj prodaji je 5 KM. Sve informacije i rezervacije karata možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here