Sutra u Tuzli festival rakija i žestokih pića “Salines Spirit Fest” (Foto)

0
473

Drugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom “Salines Spirit Fest” bit će održan sutra u hotelu „Tuzla“ u Tuzli, u organizaciji UG „Life styl“.

Prema riječima Harisa Dedića, jednog od organizatora festivala, na ovoj smotri predstavit će se veliki broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića iz BiH i susjedstva, a sve će pratiti odgovarajuća gastronomska ponuda najboljih bosanskohercegovačkih sireva, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

– Na festivalu ćemo predstaviti sve najbolje što se tiče voćnih rakija, a i žestokih alkoholnih pića iz regiona. Ono što je osobenost ovog događaja je to što, osim izložbenog i takmičarskog dijela smotre, dajemo mogućnost samostalnim proizvođačima rakija da dođu i prezentuju svoje proizvode – kazao je Dedić za TuzlaL!VE.ba.

Osim izložbenog dijela festivala „Salines Spirit Fest“ imat će i takmičarski.

– Stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz ove oblasti ocijenit će uzorke, a proizvođačima će dodijeliti priznanja. Nakon festivala bit će upriličeno predavanje za samostalne proizvođače, a govorit će se o najnovijim trendovima u proizvodnji rakije. Nama i jeste cilj da edukujemo naše male proizvođače kako bi kvalitet svojih proizvoda podigli na još viši nivo – napomenuo je Dedić.

Ove godine učešće na festivalu uzet će i proizvođači opreme za pravljenje rakije. Tako će svi posjetioci sajma imati priliku da se uvjere i vide na licu mjesta nove trendove i na koji način se pravi rakija.

Festival će se održati u Kristalnoj sali hotela „Tuzla“, a otvaranje je planirano za 18 sati. Cijena ulaznice je 10 maraka, a posjetioci uz ulaznicu dobijaju i degustacijsku čašicu, zaključio je Dedić. (Fena, TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here