Sutra u Mejdanu humanitarna utakmice podrške Tariku Okanoviću

0
492

Više hiljada ljubitelja nogometa očekuje se sutra u dvorani Mejdan u Tuzli, na utakmici veterana FK Sloboda i ekipe humanih zvijezda BiH, kojom žele prikupitii što više sredstava za pomoć u liječenju i rehabilitaciji bivšeg igrača Slobode i reprezentacije BiH, Tarika Okanovića.


Sportski direktor Slobode Denis Karić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su se u akciju pomoći uključili mnogi klubovi iz BiH, među kojima i Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Velež, kao i NS BiH.

– Sredstva za ovu namjenu uplatit će i brojni nogometaši, kompanije, prijatelji, naši ljudi iz inozemstva, što samo dokazuje koliko je Tarik Okanović bio omiljen i koliko je sve nas potresla njegova bolest. Liječenje će trajati dugo i zato je nužno pomoći porodici u liječenju našeg nekadašnjeg igrača, a ovo je samo prva u nizu akcija koje namjeravamo organizirati – izjavio je Karić.
.
U ekipi humanih zvijezda dosta je poznatih ličnosti, među kojima su i Fuad Muzurović, Vlatko Glavaš, Elvir Bolić, Almir Turković, Samir Avdić, Nikola Nikić i mnogi drugi.

Nekadašnji igrač Slobode, Dinama, te niza drugih klubova, i reprezentatiuvac, Enes Mešanović, rekao je da niko na vijest o bolesti Tarika Okanovića nije mogao ostati ravnodušan.

– Okanović je osoba koju su svi voljeli. U nesreći koj ga je zadesila, imao je i sreće, jer je živ, oporavlja se i nadamo se da će rehabilitacija biti uspjršna. Veterani Slobode i prije su pomagali svojim članovima, a sutra očekujemo punu dvoranu i uspješno organizovanu humanitarnu akciju – kazao je Mešanović.

O dutrašnjem događaju govorili su i Gradimir Crnogorac i Adnan Mujezinović, članovi organizacionog odbora malonogometne utakmice.

Susret ekipa veterana Slobode i humanih zvijezda počinje sutra u 19 sati. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here