Sutkinja odlučila da Severinin sin treba živjeti s ocem, Milanom Popovićem

0
914

Sutkinja Tea Golub jutros je donijela privremenu mjeru i odlučila da sin Severine Kojić i srpskog poduzetnika Milana Popovića nadalje živi s ocem, koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta, potvrdio nam je odvjetnik pjevačice Mate Matić.

Na izricanju presude nisu bili ni Severina ni Popović.

Matić je dodao da odluka odmah stupa na snagu, odnosno da je žalba neće odgoditi. To znači da bi Severina već danas trebala sina predati ocu, Milanu Popoviću, koji ga može odvesti i u Srbiju.

Matić nam je rekao da nema temelja za takvu odluku te da će poduzeti sve pravne mjere kako bi spriječili Popovića da sina odvede u Srbiju.

“Tek sam se nedavno uključio u cijelu priču. Sve što sam vidio na suđenju je zastrašujuće”, rekao nam je, dodavši da ne krivi nikog osim onih koji donose odluke.

Dodao je da je djelatnica Centra za socijalni rad koja je dodijeljena Severinom sinu na zadnjoj raspravi priznala da dijete nije vidjela dvije godine, ali su ipak poslušali njenu preporuku da se dijete dodjeli ocu.

Popović je, prema Severininim tvrdnjama, za sina dvaput izvadio putnu ispravu Republike Srbije, bez njezine suglasnosti. Dodala je da je angažirala odvjetnika u Srbiji da ispita tko je i pod kojim okolnostima njezinom sinu, koji je državljanin Hrvatske, izdao putnu ispravu Republike Srbije.

Severinin odvjetnik Mate Matić podnio je prekjučer kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede djetetovih prava tijekom incidenta u Osnovnoj školi Matija Gubec. Podsjetimo, Severina je na konferenciji za medije sredinom listopada optužila školu koju pohađa njen sin Aleksandar za zlostavljanje djeteta. Kako je tvrdila pjevačica, učiteljice su dječaka zaključale u školu dva sata te mu nisu dozvolile da ode kući sa Severininim suprugom Igorom Kojićem.

“Dešavaju mi se u životu jako teške stvari s obzirom na situaciju s mojim djetetom i suprugom. U petak se dogodio incident u školi u koju ide moje dijete, a gdje su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile i tjelesno i fizički povrijedile te ga dva sata zadržavale i nisu puštale da ga preuzme moj suprug jer ja osobno nisam mogla doći po njega”, rekla je.

“S obzirom na to da nitko osim mene ne može odvesti moje dijete iz škole, na taj način se meni, kao majci, onemogućuje da radim svoj posao ili da budem bolesna pa da zbog toga ne mogu doći po dijete”, dodala je. (ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here