Supružnici osumnjičeni da su banku ojadili za 655.651 KM

0
445

Dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj protiv V.N. (43) i B.N. (51) iz Modriče zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su u pitanju supružnici Vesna i Boro N. koji su bili direktor, odnosno zamjenik direktora preduzeća “Granini” iz Modriče.

“Za prijavljeno lice V.N. postoji osnov sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine kao odgovorno lice privrednog društva iz Modriče iskoristilo svoj položaj i prekoračilo granice svojih ovlašćenja, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u više navrata novčana sredstva u iznosu do 314.910 KM prebacilo sa računa privrednog društva na svoj tekući račun. Na navedeni način lice V.N. je znatno umanjilo likvidnost privrednog društva, a time i onemogućilo isplatu duga banci iz Bijeljine u ukupnom iznosu od 655.651 KM”, navode iz Policijske uprave Doboj.

Ističu da za B.N. postoji osnov sumnje da je u istom periodu takođe kao odgovorno lice privrednog društva iz Modriče iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svojih ovlašćenja, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi učestvovao u donošenju odluka iz kojih je proistekao navedeni prenos sredstava.

Kako navode iz policije, njih dvoje su tako pribavili imovinsku korist u iznosu od oko 314.910 KM, a banci iz Bijeljine nanijeli štetu u iznosu od 655.651 KM.

Boro N. rekao je za “Nezavisne” da je u pitanju greška te da će sve riještiti sa advokatom pred sudom.

Ističe da on jeste bio na rukovodećem položaju tog preduzeća i da je protiv njega podnesen izvještaj, ali da nije bilo nikakve zloupotrebe novca.

Boro N. je inače u Modriči poznat i po tome da je godinama za Božić darivao pečenice za socijalno ugrožene porodice koje nisu bile u mogućnosti da same sebi obezbijede božićnu pečenicu. (N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here